top of page
  • Foto van schrijverLydia van Lint

Tulpentijd.

Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland Kom naar onze tulpenvelden om de tulpen op hun mooist te zien. De tulpentijd loopt van eind maart tot half mei maar de tulp is doorgaans half april op zijn mooist. Het is erg koud geweest, dus de tulpen zullen dit jaar wat later gaan bloeien. De tulpenvelden liggen elk jaar weer op een andere locatie, dus van tevoren is niet te zeggen waar ze nu weer zijn.

Rondom SPAHUSET zijn er altijd wel velden te vinden, maak er een leuk tochtje van.

"Geniet van de tulpen en respecteer het gewas. Het is niet toegestaan om de tulpen te plukken en zich in het gewas te begeven".

Staan de bloemenvelden al in bloei? Het is een van de meest gestelde vragen. Hoewel de bloei uiteraard afhankelijk is van het weer is er wel een jaarlijks patroon te herkennen. De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De felle kleuren in rood, roze, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s. Nederlandse en buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers echter met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page